Rocktähdet ovat palvottuja muusikkoja, ja toimineet vuosikymmeniä muodin suunnannäyttäjinä. 1950 -luvun ensimmäiset rock-tähdet, kuten Elvis, pukeutuivat pukuun, sillä erotuksella, että puvun takki tai paita oli näyttävä. 50-luvulla ei vielä ollut muutenkaan erillistä nuorisomuotia, vaan nuoret pukeutuivat samaan tapaan, kuin vanhemmat ihmiset.
1960 -luvun alkupuolella muotiin nuorison ja myös rocktähtien keskuudessa tulivat amerikkalaisen työväestön työhousut farkut. Farkkuihin sukellettuaan ei nuoriso enää koskaan muuta halunnutkaan pitää. Levi Strauss Companyn valmistamat työhousut, “Levikset” nousivat suosioon, ja ovat pysyneet maailman kuuluisimpana farkkumerkkinä siitä lähtien. Levisten laatu ja kestävyys on ollut aivan omaa laatuaan, ja vielä tänä päivänä voi jopa huutokaupoista löytyä kymmeniä vuosia vanhoja alkuperäisiä Leviksiä, joiden hinnat saattavat olla satoja euroja.
70-luvun kukkaislapset pukeutuivat puhki kuluneisiin farkkuihin ja käsin värjättyihin t-paitoihin. Samoja farkkuja saatettiin käyttää koko vuosikymmenen läpi, eikä farkkujen kuluminen niitä huonontanut, päin vastoin: Mitä kuluneemmat, sitä uskottavammat.
1980-luvun juppikausi valtavine olkatoppauksineen vähensi hetkeksi farkkubuumia, mutta kunnon rokkitähti luopuu farkuistaan ainoastaan, jos hyppää nahkahousuihin. Ovatpa housut mitä materiaalia hyvänsä, tulee niiden olla tyköistuvat ja mielellään aivan pillit. Bootcut-farkkuja käyttävät rocktähdet ovat olleet alalla jo vuosikymmenet, vakiinnuttaneet faniporukkansa, ja voivat siis pukeutua jopa epämuodikkaasti ja mukavasti.
1990-luvulta lähtien perusvaatetus, eli farkut ja t-paita on pitänyt pintansa. Farkuista tuli myös sovelias vaate toimistokäyttöön, ja farkkuja voi yhdistää vaikka kukkamekon kanssa.
Farkkujen kanssa käytetään t-paitaa, jonka rinnassa on mahdollisesti jokin kantaa ottava teksti tai kuva. Mitä kuluneempi, sen parempi. Reikäisyyskään ei haittaa, päin vastoin: Reikiä voi leikellä myös itse:Tarvitset vain sakset, hiukan suuntaa-antavia neuvoja ja runsaasti mielikuvitusta. Bändipaidat ovat suosittuja, ja t-paidan kanssa voi käyttää myös hupparia, jossa on bändin logo. Myös urheilupaidat ovat nykyään rocktähtien suosiossa, kun rock-elämään ei enää automaattisesti kuulu huumeet, alkoholi ja ylenpalttinen sekoilu. Lipuistaan huikean hinnan maksaneet asiakkaat haluavat, että tähden kunto kestää, joten rokkarinkin on pidettävä huolta kunnostaan. T-paidan voi rocktähti korvata paidattomuudella, mutta tuolloin on kropan syytä olla kunnossa, ja tatuointeja riittävästi. Rocktähdellä on myös syytä olla rantapummin rusketus, antaahan se ymmärtää, että tähdellä riittää aikaa auringonottoon.
Rocktähti-imagoon kuuluvat ehdottomasti nahkavaatteet. Nahkahousuja pitävät kuumimmat rokkarit. Tiedostava rokkari käyttää keinonahkaa, joka ei ole yhtä kestävää tai mukavaa, mutta eläinystävällistä. Monellakin rocktähdellä on vahva agenda eläinsuojelusta ja maailman pelastamisesta, ja tätä asiaa ajetaan tietenkin myös vaatetuksen avulla. Usein nahkajäljitelmästä myös selkeästi näkee, että kyseessä on nimen omaan keinonahka.
Rock-henkinen pukeutuja voi olla vaikka jo vauvana. Monet verkkokaupat toimittavat jopa rock-henkisiä potkupukuja. Nuorison suosimia vaatemerkkejä myyvät monet verkkokaupat, joista muun muassa lastenvaatekauppa Kids Brand Store keskittyy nimenomaan merkkituotteisiin.
Mikäli vaatteet muuten ovat kirpputorilta peräisin, voi katu-uskottavuuden saavuttaa rap-artistille välttämättömän lippalakin avulla. Näitä saa parilla kympillä nettikaupoista. Rap-artistien lököttävät farkut poikkeavat rock-imagosta muun muassa siten, että ne ovat pääasiassa miesten juttu, eivätkä naiset niitä juurikaan pidä. Tyyliin kuuluvat myös jättimäiset t-paidat. Viime aikoina myös rap-artistit ovat pienentäneet vaatekokoa paremmin istuviin.
Rokkitähden pukeutumiseen ovat jo vuosikymmeniä kuuluneet myös ketjut, niitit ja vyöt. Näitä voi pukeutumiseen nykyään ripotella makunsa mukaan rock-henkisyyden korostamiseksi. Matka rokkitähdeksi alkaa niittivyöstä!