Moni rock-muusikko haaveilee oman levyn tuottamisesta. Haaveiden toteuttamisen esteenä on vain usein raha. Levyn tuottaminen onnistuu kuitenkin jo muutamilla tuhansilla euroilla, etenkin jos muusikko malttaa aloittaa pelkän singlen tuottamisella. Tähänkin on mahdollista hakea lainaa näppärästi netin kautta. Nappaa tästä artikkelista näppärät vinkit lainan hakemista varten ja aloita oman levyn suunnittelu!

Mistä lainaa omaan levyyn?

Nykyään lainan hakemiseksi ja erilaisten lainavaihtoehtojen vertailemiseksi ei enää tarvitse kierrellä pankista toiseen useiden pankinjohtajien tai muiden virkailijoiden juttusilla, vaan koko prosessin voi hoitaa näppärästi netin kautta. Suosittelemme, että etsiessäsi lainaa netistä surffaat suoraan Rahalaitoksen sivustolle. Rahalaitos tarjoaa Laina Lainaa 5000 euroa. Sivusto on helppokäyttöinen ja koko prosessi hoidetaan nopeasti ja ammattitaitoisesti.

Rahalaitoksen kautta on mahdollista saada esimerkiksi 5 000 euron laina jopa ainoastaan 52 euron kuukausimaksuilla. 52 euroa per kuukausi ei ole kovin paljon omien unelmien toteuttamisesta – vai mitä mieltä olet? Ja 5 000 euroa riittää vähintään oman rock-singlen tuottamiseen. Sillä saattaa saada tuotettua enemmänkin kuin pelkän singlen, mutta usein vähemmän on enemmän myös rock-markkinoilla ja usein kannattaakin tuottaa mieluummin yksi erinomainen kappale kuin levyllinen hieman sinne päin tehtyjä kappaleita, joista yksikään ei nouse hitiksi asti.

Kuinka haen lainaa rock-levyyn Rahalaitokselta?

Jos haluat hakea lainaa rock-levyyn Rahalaitokselta, täytä ensimmäiseksi Rahalaitoksen lainahakemus. Hakemus on helppo ja nopea täyttää ja sivuston näppärä laskuri auttaa sinua arvioimaan lainasi kuukausieriä ja -kuluja. Lainaa on mahdollista saada jopa 12 vuodeksi, sillä lainan takaisinmaksuajan voi valita 1 – 12 vuoden mittaiseksi hakiessasi lainaa 5 000 euroa. Jos haet lainaa vieläkin enemmän, voit saada lainallesi laina-aikaa jopa 15 vuotta.

Tarvitsenko vakuuksia?

Hakiessasi 5 000 euron lainaa Rahalaitokselta rock-levyäsi varten, et tarvitse vakuuksia. Tämä on hyvä uutinen etenkin sellaiselle hakijalle, jolla ei olisi kiinteistöä tai mitään muutakaan vakuudeksi kelpaavaa. Muistathan kuitenkin, että maksukykysi tarkistetaan ennen kuin sinulle myönnetään lainaa ilman vakuuksia. Tämä on sekä sinun että luotonantajan etu, sillä ei ole kenenkään edun mukaista, että ottaisit lainaa, jota et pysty maksamaan takaisin. Unelmien tavoittelun takia ei kannata ajautua maksuvaikeuksiin, joten onkin erittäin tärkeää varmistaa jo etukäteen, että pystyt suoriutumaan lainasin takaisinmaksueristä sovitusti – siinäkin tapauksessa, ettei levystäsi tulekaan hittiä eikä kultakaivosta!

Single vai kokonainen levy?

Kuten alussa jo todettiinkin, voi aluksi olla järkevintä keskittyä luomaan ainoastaan yksi hyvä kappale ja julkaista se singlenä. Yhteen kappaleeseen keskittyminen on erityisen hyvä valinta etenkin silloin, kun budjettisi on pieni etkä halua ottaa suurta lainaa. Keskittäessäsi huomiosi yhteen kappaleeseen, on todennäköisempää, että saat luotua jotakin suurta! Jos taas päätät tuottaa kokonaisen levyllisen kappaleita pienellä budjetilla, on epäonnistumisen mahdollisuus tavallista suurempi.

Pienellä rahalla sinun on vaikeaa löytää äänitysstudiota ja alan ammattilaisia kokonaisen levyllisen tuottamiseen ja saatat tulla luoneeksi sutta ja sekundaa. Harkitse siis tarkkaan budjettisi ja muiden resurssiesi riittävyys ja päätä sen pohjalta, onko sinun järkevämpää luoda yksi erinomainen single vai kokeilla kokonaisen levyn tuottamista. Ehkäpä yksi erinomaisen single voi nostaa sinut suuren yleisön huulille ja voit luoda kokonaisen levyllisen biisejä tämän jälkeen? Jos sen sijaan tuotat heti alkuun pienellä budjetilla keskinkertaisia biisejä, jää läpimurto todennäköisesti tekemättä. Puntaroi mahdollisuuksiasi ja resurssejasi tarkkaan! Musiikkialalla kilpailu on kovaa ja menestyminen vaatii yleensä pitkää pinnaa ja kovaa työtä!