Suomessa on useita festivaaleja, jotka ovat erikoistuneet raskaampaan musiikkiin. Suomessa raskas musiikki on erittäin suosittua ja suomalaisia rock- ja metallibändejä on joka lähtöön. Jo se on yksi syy siihen, miksi Suomessa on niin paljon raskaan musiikin festivaaleja. Esiintyjiä ei tarvitse haalia ulkomailta asti, vaan jo Suomen bändeistä saa koottua kovatasoisen festivaalin. Artistikattausta riittää nimittäin laidasta laitaan, joten jokainen voi löytää itselleen mieleiset artistit ja bändit. Seuraavaksi tutustutaan muutamiin Suomen rock-festivaaleihin. Jos ne eivät ole vielä sinulle tuttuja, käy festareilla vaikka ensi vuonna ja lähde nauttimaan kovatasoisesta raskaasta musiikista.

Tuska kerää raskaan musiikin fanit yhteen

Tuska Festival on Helsingissä jo vuodesta 1998 lähtien järjestetty festivaali, jossa soittaa monia hevibändejä. Festari aloitti kaksipäiväisenä, mutta nykyään musiikista pääsee nauttimaan jopa kolmena päivänä. Se on Pohjoismaiden suurin raskaaseen musiikkiin erikoistunut festivaali. Tuska kerää joka vuosi Helsinkiin Suomen suurimmat ja suosituimmat hevibändit. Lisäksi mukana on vielä muutamia vahvistuksia ulkomailta, joten artistikattaus on todella hyvä. Muun muassa suosittu Korn on esiintynyt Tuskassa useita kertoja. Myös monet muut maailmankuulut bändit ovat päässeet esiintymään Helsingissä.

Rock in the City

Rock in the City on nimensä mukaisesti kaupunkifestari, joka on erikoistunut rokkiin. Tämän kaupunkifestarin erikoisuutena on se, että festaria järjestetään monessa eri kaupungissa. Rock in the City siis kiertää ympäri Suomen. Esiintyjät vaihtelevat hieman kaupungeittain, mutta monesti eri kaupungeissa nähdään myös samoja artisteja ja bändejä. Vuonna 2022 Rock in the City vieraili seitsemässä kaupungissa.

Rockfest

Rockfest on yksi Suomen suosituimmista festareista. Festivaali on kasvattanut kävijämääräänsä hurjaa tahtia ja sen vuoksi festareille tarvitaankin koko ajan enemmän tilaa. Nykyisin Rockfest järjestetään Hyvinkään lentokentällä. Vuoden 2023 ensimmäiset nimet on jo julkistettu. Ne ovat Def Leppard ja Mötley Crüe, joten luvassa on myös hyvin suosittuja bändejä seuraavallekin vuodelle. Myös kotimaiset suuret nimet, kuten Nightwish, ovat olleet Rockfestin suosiossa. Rockfest kuuluukin ehdottomasti Suomen parhaimpien festareiden joukkoon, joten ne kannattaa käydä katsastamassa jo tunnelman takia.