Tänä päivänä älypuhelimien kamerat ovat jo videokuvauksenkin suhteen niin laadukkaita, että voit hyvän kamerapuhelimen avulla kuvata laadukasta videokuvaa keikasta ja ottaa hienoja still-kuvia. Konserttien kuvaamiseen puhelimella kannattaa kuitenkin varautua huolellisesti. Tässä artikkelissa annamme sinulle vinkkejä konserttien kuvaamiseen. Kerromme lisäksi hyvän kamerapuhelimen ominaisuuksista ja puhelimen lisätarvikkeista, joita kannattaa hankkia kuvauskeikkaa varten.

Pelkästään laadukas kamerapuhelin ei useinkaan riitä pitkien konserttien kuvaamiseen. Akku kuluu ja tarvitaan varavirtalähdettä tai ylimääräistä laturia, myös muita lisätarvikkeita kannattaa harkita. Löydät laadukkaat puhelintarvikkeet osoitteesta tekniikkaosat.fi

Valitse laadukas ja kestävä kamerapuhelin

Tällä hetkellä markkinoilla on hyvin laadukkaita kamerapuhelimia, jotka ovat kuvausominaisuuksiltaan todella paljon edistyneitä verrattuna kamerapuhelimiin muutama vuosi sitten. Yksi merkittävimmistä myyntivalteista koskee kamerajärjestelmää. Parhaimpia puhelimia alkuvuodelle 2022 ovat iPhone 13-, Samsung Galaxy 21- ja OnePlus 9 sarjoihin kuuluvat puhelimet. Mikä tahansa näistä tarjoaa jo riittävää kuvanlaatua ja kuvausominaisuuksia todella hienojen kuvien ottamiseen. Tämän päivän parhaat kamerapuhelimet tarjoavat vakaan kuvan vauhdikkaissakin tilanteissa ja kuvatarkkuus on lisääntynyt roimasti.

Kovanluokan kamerapuhelimia päivitetään vuosittain. Vuosipäivitykset eivät ole vain numeroita, vaan tuovat mukaan todellisia ominaisuuksia. Kamerapuhelimin vuosipäivitykset tuovat mukanaan muun muassa lisälinssejä, kehittyneitä kuvaussovelluksia, paremman tarkennuksen sekä kokonaisuudessaan paremman suorituskyvyn hämärissä tai pimeissä olosuhteissa.

Kaikki älypuhelimet eivät ole kuitenkaan varusteltu erityisesti valokuvaamista tai videokuvausta varten. Tämän takia onkin tärkeää, että vertailet kameroita nimenomaan kameraominaisuuksia silmällä pitäen. Lisäksi kamerapuhelimissa on vaihtelua myös kuvaustarkoituksenkin näkökulmasta. Joissain kameroissa on erinomainen zoom ja toisissa on saatettu panostaa erityisen paljon hämäräkuvaukseen.

Hanki laadukkaat lisätarvikkeet kamerapuhelimeesi

Yleisin ongelma älypuhelimen kanssa konserteissa ja tapahtumissa on se, että akku hupenee yllättävän nopeasti. Tämän takia on suotavaa ottaa mukaan kannettava varavirtalähde, jolla voit nopeasti ladata akkuasi. Toinen vaihtoehto on ottaa varalaturi mukaan keikalla. Ongelmana voi olla se, että miten saat ladattua sitä. Kiireellinen baarihenkilökunta ei välttämättä voi ottaa lataukseen puhelinta, koska pian niitä voi olla kymmeniä latauksessa. Jokainen laturi tarvitsee myös vapaan latauspistokkeen.

Näytönsuojus on myös erittäin tarpeellinen hankinta, koska hyvin usein juuri keikoilla ja festareilla puhelimien näytöt rikkoontuvat. Näyttö voi helposti kolahtaa johonkin. Näytönsuojukset ovat saatavilla kaikkiin puhelinmalleihin ja ne eivät maksa kuin muutamia kymppejä enimmillään. Näytön rikkoutuminen on älypuhelimissa yleisin syy huoltoon hakeutumisessa. Erityisesti festareilla näyttöjä rikkoutuu.