Monet haluavat ottaa niin kuvia kuin videoitakin konserteissa, sillä parhaat hetket halutaan tallentaa omiin muistoihin. Nykyään omia huippuhetkiä jaetaan myös sosiaalisessa mediassa, joten useat pienet pätkät konsertista päätyvät Instagramiin ja Facebookiin. Konserttia ei kuitenkaan kannata lähteä kuvaamaan, jos välineet eivät ole kunnossa. Tavallisen musiikkifanin ei tarvitse omistaa järjestelmäkameraa tai videokameraa, vaan kännykän kamerallakin saa hyvälaatuisia kuvia ja videota. Esimerkiksi käytetty iphone voi toimia oikein hyvin tallennusvälineenä. Riittää, että kamera on tarpeeksi hyvälaatuinen siten, että sillä voi ottaa kuvia myös hämärässä. Valaistus ei tietenkään koskaan ole oikean kameran luokkaa, mutta kun kännyköiden ja järjestelmäkameroiden hintoja vertaa keskenään, kääntyy moni kännykän puoleen.
Keikkojen kuvaamista säädellään säännöillä
Kännykkä on siitäkin syystä loistava tapa kuvata keikkoja, sillä monetkaan paikat eivät salli järjestelmäkameroiden tuomista alueelle. Jos järjestelmäkameran aikoo tuoda, on mukana oltava lupa, jotta kuvia otetaan jollekin medialle. Ammattilaiset ovat siis asia erikseen.
Tavallisella puhelimellakin voi kuitenkin kuvata loistavaa materiaalia, kun vain muistaa muutamat seikat. Tärkeintä on kuvata aina vaaka-asennossa, sillä näin kuvaan saa mahdutettua enemmän. Vaaka-asennossa kuvatut videot ovat mukavampia katsoa, sillä niistä ei puutu mitään. Pystysuunnassa kuvattuihin videoihin jää turhaa mustaa tilaa reunoihin.
Toki tärkeää on pitää myös käsi vakaana. Jos video heiluu jatkuvasti, ei katsoja jaksa seurata sitä pitkään.